• Groepen

Studio Welzijn organiseert op aanvraag sensibiliserings/vormingssessies over diverse welzijns/gezondheidsthema’s, voor kleine of grotere groepen. Neem bij interesse zeker contact op: 0497/92 46 93 of mail naar contact@studiowelzijn.be

 

Studio Welzijn organiseert regelmatig ook op eigen initiatief sessies over diverse thema’s waarop je gewoon individueel kan inschrijven – voorziene activiteiten:

Gezondheids & levensstijltraject in groep

Hoewel we niet alle gezondheidsproblemen en ziektes kunnen vermijden, hebben veel van de hedendaagse gezondheidsklachten en welvaartsziektes te maken met een ongezonde levensstijl. Veel mensen ademen bijvoorbeeld te snel en te oppervlakkig, eten teveel, bewegen te weinig, hebben een verstoord slaappatroon, gebruiken alcohol, drugs of medicatie om tijdelijk aan de uitdagingen van het leven te ‘ontsnappen’… Door een gezonde(re) levensstijl kan jij zelf actief je gezondheid in handen nemen en zelf bijdragen aan het verhogen van je levenskwaliteit. Het doel van dit traject is in de eerste plaats om te sensibiliseren. Doorheen vier sessies van 2 uur krijg je informatie over verschillende thema’s die gerelateerd zijn aan fysieke, mentale en sociale gezondheid en we gaan hierover ook met elkaar in gesprek. Zo zal je ontdekken dat jij zeker niet de enige bent die het moeilijk heeft om gezond(er) gedrag te stellen, en dat sociale steun een belangrijk element is om tot duurzame gedragsverandering te komen. Je wordt doorheen het traject aangemoedigd om kleine stappen te zetten in de richting van duurzame gedragsverandering. Dit door beperkte opdrachten en oefeningen om je eigen vaardigheden en zelf-effectiviteit te verhogen. Klaar om de eerste stappen in de richting van gedragsverandering in te zetten? Aan het einde van de vierde sessie kan je voor jezelf één of meerdere doelstellingen formuleren en nadenken over de (tussen)stappen die jij zou kunnen zetten om die doelstelling(en) te bereiken. Ook kleine aanpassingen aan de levensstijl kunnen immers reeds gezondheidsvoordelen opleveren! Tijdens de laatste sessie kan je jouw ervaringen uitwisselen en krijg je tips & tricks om gedragsverandering duurzaam vol te houden.

WAT/WAAR/WANNEER: 

5 zondagen van 10 tot 12u:

Sessie 1: inleiding & voorstelling Gezondheidsgids  – 08/01/2023 in Coffice – Ijzerenleen 33 2800 Mechelen 

Sessie 2: voeding/vertering & beweging – 15/01/2023 in Cultuurhuis Oude Pastorie – Ravesteinstraat 22 3191 Hever 

Sessie 3: slaap & mentale gezondheid – 22/01/2023 – Hever

Sessie 4: stressbeheersing & doelstellingen bepalen – 29/01/2023 – Hever

Sessie 5: terugkomsessie (ervaringen uitwisselen, tips&tricks) – 05/03/2023 – Hever

Prijs: 5×15 euro= 75 euro (het is de bedoeling dat je alle sessies van het traject volgt)

Inlichtingen/inschrijvingen: contact@studiowelzijn.be