• Individuele begeleiding/coaching om tot een gezonde(re) levensstijl te komen

Veel van onze hedendaagse gezondheidsklachten hebben te maken met een ongezonde levensstijl. Velen van ons ademen te oppervlakkig, bewegen te weinig, hebben een verstoord slaappatroon, gebruiken alcohol, drugs of medicatie om tijdelijk aan de uitdagingen van het leven te ‘ontsnappen’… Door actief in te zetten op een gezonde(re) levensstijl kan je zelf bijdragen tot het verhogen van jouw levenskwaliteit en het verminderen van de risico’s op bepaalde ziektes. Enkel een pilletje nemen zal zelden helpen op langere termijn… Om tot een gezonde(re) levensstijl te komen die duurzaam is, is gedragsverandering nodig. Dit betekent meestal het aanpassen van bepaalde gewoontes, een hele uitdaging voor de meeste mensen! Tijdens de individuele begeleiding gaan we na een intakegesprek o.a. samen analyseren wat je huidige gewoontes zijn op bepaalde gebieden (beweging, voeding, slaap, stressbeheersing, mentale aspecten, sociale relaties…) en wat jou motiveert om daar iets aan te veranderen. Om tot gedragsverandering te kunnen komen, moet je je immers eerst bewust worden van je huidige patronen en weten waar je naartoe wilt. Daarna stellen we samen een plan op met concrete (sub)doelen, waarbij we vooraf al nadenken over welke obstakels en lastige situaties op je weg kunnen komen en hoe je die dan gaat aanpakken. Verandering gaat zeker in het begin steeds gepaard met ongemak, het gaat niet vanzelf: doe het dus met kleine stapjes en laat je niet verleiden tot grootse onrealistische ideaalbeelden. Ook kleine veranderingen kunnen al gezondheidswinst opleveren!

Er is geen vast aantal sessies, elk individu is anders. Om je huidige gezondheidsgedrag in kaart te brengen en te bekijken welke gedragsveranderingen voor jou haalbaar zijn om tot een gezonde(re) levensstijl te komen, is het wel aan te raden om minstens 5 sessies te plannen (intakesessie + 4 sessies).

Praktisch: de intakesessie (1,5u) kan plaatsvinden bij jou thuis (tot max 10km van Mechelen) of in Mechelen; de volgende sessies (1u) ook, waar mogelijk beveel ik wel aan om ook regelmatig een sessie al wandelend te doen op een af te spreken plaats (via wandelcoaching sla je twee vliegen in één klap!).

Tarieven: 90 euro (intakesessie 1,5u) of 60 euro (volgende sessies 1u)