Studio Welzijn richt zich op voorlichting/vorming en begeleiding/coaching rond uiteenlopende welzijnsthema’s, met focus op preventie. Er worden dus geen medische diagnoses of behandelingen gegeven.

Wie ben ik

Ik ben Martha Dehandschutter (°1973). Na mijn studies van licentiaat in de moderne geschiedenis kwam ik terecht bij de federale overheid. Na 18 jaar in de administratie was het tijd voor verandering en besloot ik het roer om te gooien. In 2017 startte ik de opleiding tot preventieadviseur psychosociale aspecten en werkte gedurende 3 jaar als preventieadviseur op de interne dienst voor preventie en bescherming van de FOD Binnenlandse Zaken. Mijn interesse voor welzijn en preventie is de afgelopen jaren enkel nog gegroeid en ik voelde meer en meer de noodzaak om mijn actieterrein uit te breiden van het psychosociale naar àlle aspecten van gezondheid en levensstijl. De toename van psychosociale problemen, op de werkvloer maar ook daarbuiten, is maar één van de elementen die samenhangen met onze huidige, helaas vaak ongezonde, levensstijl. Veel mensen ademen te snel en te oppervlakkig, eten teveel, bewegen te weinig, hebben een verstoord slaappatroon, gebruiken alcohol, drugs of medicatie om te ‘ontsnappen’… Door een gezonde(re) levensstijl kunnen we zelf heel wat bijdragen aan het verhogen van onze levenskwaliteit en algemeen welzijn. De bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen aan Howest vormt dan ook de perfecte aanvulling op mijn eerdere studies van preventieadviseur psychosociale aspecten. Op mijn 47ste ben ik dus opnieuw student… veranderen en bijleren kan op iedere leeftijd!

Onder de naam Studio Welzijn organiseer ik vooral sessies over allerlei welzijnsonderwerpen en geef ik individueel hartcoherentietraining en training op basis van de polyvagaaltheorie van S. Porges. De bedoeling is de activiteiten van Studio Welzijn verder uit te breiden en als gezondheidscoach mensen en organisaties te begeleiden naar gezonder gedrag.

In mijn vrije tijd kan je me vaak terugvinden al wandelend in de natuur… dé ideale omgeving om in beweging te komen: fysiek én mentaal!

                                                                                                                                                                                                           

Opleidingen

-bezig aan de opleiding Bachelor in de Toegepaste Gezondheidswetenschappen aan Howest Brugge (afronding voorzien juni 2022)

-vormingsdag over het spijsverteringsstelsel: behandelprotocollen voor maag, lever en darmen bij ICZO (Instituut voor Complementaire Zorg Opleidingen)

-summerclass over het zenuwstelsel en de polyvagaaltheorie bij dr. Luc Swinnen – opleidingsdag polyvagaaltheorie bij BurnOutAcademy

-opleiding hartcoherentiecoach bij Louis Van Nieuland (Louvanie)

-basismodule preventieadviseur aan Universiteit Antwerpen en specialisatieopleiding preventieadviseur psychosociale aspecten bij Amelior Kortrijk

-vormingen bij Educatieve Academie Antwerpen: nutritional psychology, kennismaking met ACT, van posttraumatische stress naar posttraumatische groei, systemisch werk binnen de individuele setting, biografisch schrijven

-1 jaar counselor/coach-opleiding bij Focus on Emotion

-1 jaar Gezinswetenschappen aan Odisee Hogeschool