Studio Welzijn richt zich op sensibilisering/vorming en begeleiding/coaching rond uiteenlopende welzijnsthema’s, met focus op preventie. Er worden dus geen medische diagnoses of behandelingen gegeven.

Wie ben ik

Ik ben Martha Dehandschutter (°1973). Na mijn studies van licentiaat in de moderne geschiedenis kwam ik terecht bij de federale overheid. Na 18 jaar in de administratie te hebben gewerkt rond de thema’s asiel en migratie, was het tijd voor verandering en besloot ik het roer om te gooien. In 2017 startte ik de opleiding tot preventieadviseur psychosociale aspecten en werkte gedurende enkele jaren als preventieadviseur op een interne dienst voor preventie en bescherming. Mijn interesse voor welzijn en preventie is de afgelopen jaren enkel nog gegroeid en ik heb mijn actieterrein dan ook uitgebreid van het psychosociale naar àlle aspecten van gezondheid en levensstijl; mentale, fysieke en sociale gezondheid hangen immers allemaal samen. De professionele bachelor toegepaste gezondheidswetenschappen aan Howest Brugge bleek een mooie aanvulling op die eerdere studies. 

Bij mijn activiteiten onder de naam Studio Welzijn leg ik de nadruk op preventie, gebruik ik wetenschappelijk onderbouwde informatie en raad ik cliënten/deelnemers aan om websites met betrouwbare gezondheidsinformatie te raadplegen. Ik hecht belang aan een gelijkwaardige relatie tussen cliënt en coach en streef ernaar door actieve samenwerking de motivatie van de cliënt om tot een duurzame gezonde(re) levensstijl te komen, te vergroten.

In mijn vrije tijd kan je me vaak terugvinden al wandelend in de natuur… dé ideale omgeving om in beweging te komen: fysiek én mentaal!

                                                                                                                                                                                                           

Recente opleidingen

-Professionele Bachelor in de toegepaste gezondheidswetenschappen aan Howest Brugge (behaald juni 2022)

-vormingsdag over het spijsverteringsstelsel: behandelprotocollen voor maag, lever en darmen bij ICZO (Instituut voor Complementaire Zorg Opleidingen)

-summerclass over het zenuwstelsel en de polyvagaaltheorie bij dr. Luc Swinnen 

-opleiding hartcoherentiecoach bij Louis Van Nieuland (Louvanie) 

-basismodule preventieadviseur aan Universiteit Antwerpen en specialisatieopleiding preventieadviseur psychosociale aspecten bij Amelior Kortrijk

-vormingen bij Educatieve Academie Antwerpen: nutritional psychology, kennismaking met ACT, van posttraumatische stress naar posttraumatische groei, systemisch werk binnen de individuele setting, biografisch schrijven

-1 jaar counselor/coach-opleiding bij Focus on Emotion

-1 jaar Gezinswetenschappen aan Odisee Hogeschool